Sneak Peak på ny design

 
 
Nu har jag äntligen knåpat ihop en ny design! (eller nästan i alla fall) Är så galet trött på den gamla, så det blir skönt att få lite omväxling. Jag får alltid nytt sug efter att blogga när jag byter design. :) Vad tycks om headern?
 

Motljus

 
 
Här kommer ett litet tips som gäller motljusbilder. Gå inte ut mitt på dagen när solen lyser som starkast utan gå ut antingen tidigt på morgonen eller när solen håller på att gå ner. Det är då ljuset är som vackrast och alla färger "lyser" som starkast. Men ge inte upp om bilderna inte blir bra på en gång, det är riktigt svårt att få en perfekt motljusbild. Själv har jag inte riktigt lyckats än, men jag jobbar på det. :)
 
 
 

10 favoriter

 

 
 
Dog Days Are Over - Florence + The Machine
 
Blood - The Middle East
 
Charlie Brown - Coldplay
 
Older Brother - Pepper Rabbit
 
Skinny Love - Bon Iver
 
King And Lionheart - Of Monsters And Men
 
Spectrum - Florence + The Machine
 
1234 - Feist
 
Yellow - Coldplay
 
Rabbit Heart - Florence + The Machine
 
 
Tio stycken av mina absoluta favoritlåtar. Nu vet ni det.
 
 
 
 

Redigering - Cirkel med text i

 
Hemligheten bakom den här bilden. ↓
 
 
1. Öppna som vanligt upp bilden du vill redigera i photoshop. Öppna därefter en tom fil genom att tryck Ctrl+N.
 
 
2. Dra sedan ut den vita bilden till en storlek du tycker är lagom genom att trycka på Ctrl+T.
 
 
3. Välj sedan elliptisk markeringsram och gör en cirkel. (OBS. Det måste vara innanför det vita området. Annars kommer det inte fungera)
 
 
4. Då kommer det att se ut såhär. ↑
Nu kommer vi till det roliga. Du trycker Ctrl+J och gör på så sätt en kopia på lagret. På den kopian ser du att bara cirkeln finns kvar. (↓)
 
 
5. Ta sedan bort det lagret som du kopierade från (det i mitten) så att bara bakgrunden och det nya "cirkel-lagret" är kvar. Då kommer det att se ut såhär. ↓
 
 
6. Dra sedan ner opaciteten så att den vita cirkeln nästan blir genomskinlig.
 
 
När du är klar med det kommer det se ut ungefär såhär.
 
 
och om du inte är nöjd med storleken på cirkeln eller var den är på bilden kan du bara omforma den ( Ctrl+T ).
 
7. När det är klart är det bara att skriva in en liten text. Den fonten jag använde heter Skinny och jag laddade ner den på dafont.com.
 
 
Och det slutliga resultatet kommer sedan att se ut såhär.
 
 

 
Jag redigerar mina bilder i photoshop elements 10. Hoppas ni förstod och annars är det som sagt bara att fråga. :)
 

10 saker man kan fota en regnig dag

 
1. Testa nya redigeringar och våga gå utanför dina gränser!
 
 
2. Fotografera bokeh.
 
3. Ta kort på regndroppar
.
 
4. Öva på att ta kort på mat.
 
 
5. Ta vattenbilder

6. Fotografera ditt husdjur (om du har något).
 
 
7. Kika in på tumblr och få massor av inspiration.
 
8. Fotografera i annorlunda ljus.
 
 
9. Ta självporträtt.
 
10. Planera en fotografering.
 
 

Redigering - Gammeldags känsla

 
Jag hade tänkt försöka mig på mitt första redigeringstips, där tänkte jag visa hur man får in ett mönster/textur i en bild som ger den en lite mer gammeldags känsla.
 
Jag jobbar alltid i lager, för det tycker jag är betydligt enklare. I fall man skulle göra fel slipper man att ångra femtioelva gånger, och kan istället bara ta bort det lagret.
 
 
 
1. Öppna upp bilden du vill redigera. Öppna sedan upp texturen du vill ha. Dra därefter över texturen på din bild. Det kommer då se ut som bilden nedanför. ↓
 
 
Klicka sedan på fliken Bild→Omforma→Omforma fritt, eller Ctrl+T.
 
 

3. Du kan nu dra i textur-bilden och få den till den storlek du vill ha. När du är färdig kommer det att se ut ungefär såhär. ↑
 
 
4. Sedan drar du bara ner opaciteten till du tycker att bilden ser bra ut, i mitt fall blev det 19%.
 
 
 
... och Voilá! Nu har du en bild som ser lite sådär härligt gammeldags ut.
 
Jag redigerar mina bilder i photoshop elements 10. Jag vet att exempelbilden inte var speciellt bra, men jag hoppas ni förstod allt, och annars är det bara att fråga. ^^
 
 

Secrets

 
 
Halloj! Nu är det såhär att jag ska åka till Danmark imorgon och stanna där till den 27:e. Men jag har förberett en massa tidsinställda inlägg, där ni bl.a. kommer att få redigeringstips och annat kul, så sluta inte läsa min blogg för det. ^^
 

Dip dye

 
(mycket kreativ rubrik)

Jag har lovat en bättre bild på min dip dye, men som ni ser (på den mycket seriösa bilden ovan) har färgen nästan gått ur. Men jag gillar det ändå, känner mig så färgglad och smurfig och det gör mig lycklig. ^^
 
Blood - The Middle East
 
 

Sweet sixteen

 
 
Idag är det hela 16 år sedan jag kom till jorden. Det har firats med firats med pompa och ståt och släktingar på besök. Jag fick en ny redigeringsbok och den ska användas ihärdigt! Men nu ska jag sätta mig framför någon bra film och äta massa onyttigt. Hoppas ni har haft en riktigt fin dag. Kram!
 

Tyngdlös

 
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att dricka apelsinjuice, gosa med min katt, plinka på mitt piano och krafsa ner en beforeidie-lista. Eller jo förresten, jag har vänt upp och ner på världen. I mitt huvud i alla fall.
 

In the arms of the ocean

 
 
Looking up from underneath, Fractured moonlight on the sea. Reflections still look the same to me, As before I went under.
 
Never let me go - Florence + The Machine
 
 

Inspiration

 

 
Om ni vill göra mig lycklig, titta då in på min tumblr: www.morgonljus.tumblr.com
eller om ni har we♥it: HÄR
 
Där lägger jag ut bilder och texter som inspirerar mig och gör mig glad i magen. Skriv gärna om ni har tumblr eller we♥it så kikar jag in där. ^^
 

Let's run away together

 
 
Sitter i bilen påväg till Skåne nu. Känner mig bara en aning halvdöd. Men jag är ändå glad för jag har äntligen lärt mig hur man gör genomskinliga former i photoshop (↑), så nu har jag redigerat en massa, behöver dock öva lite till... Men nu ska jag sova. Godnatt/Godmorgon.
 

Viborgs Holme

 

Tjoflöjt!
Igår utforskade vi området vi bor på och hittade en skylt. Vi följde den och kom till en mysig liten "bondgård" där det fanns hästar, kycklingar och minigrisar. Dock fotograferade jag bara en häst eftersom det började småregna...
Gårdagen var annars en riktig slappdag, ibland är det skönt att bara vara. ^^
 


Tidsinställt. Just nu är jag ute i skogen utan täckning, svarar på kommentarer så fort jag kan. Kram.
 
 

I must become a lion hearted girl

 
 
Hallå!
Som ni kanske vet befinner jag mig just nu i Dalarna, spenderade nio timmar i bilen i torsdags men det var det värt, satt och lyssnade igenom Mylo Xyloto om och om igen och det var inte helt fel. Just nu sitter jag ihopkrupen i den lilla stugan vi bor i, mycket mysigt. Det är galet vackert i Dalarna, speciellt himmeln, det blir inte mörkare än på bilden, solnedgången tycker jag är alldelles underbar! det enda negativa är att det kryllar av knott och myggor... Men nu ska jag in till stan och äta middag. Hej.
 
Tycker att ni ska lyssna på den här låten, min favorit.
 

Sommarljus

 
 
Jag sitter i skräddarställning med datorn i min famn, på mig har jag en luftig sommarblus och mitt hår är uppsatt i en slarvig knut. Jag har studerat datorskärmen så länge att jag inte längre läsa vad det står. Små envisa solstrålar skymtar fram bakom den nerdragna persiennen och jag bestämmer mig för att det är dags att börja röra på mig. Jag tassar försiktigt ner för trappan och fortsätter sedan in till köket, plockar ut ett par jordgubbar och slår mig sedan till ro i trädgården och njuter av det vackra sommarljuset.
 
Godmorgon! ^^
 

Freeze

 

Instagram: julijai

Är galet inspirerade just nu, vill fotografera allt. Är särskilt sugen på att fota ballonger, eller kanske porträtt... Om ni har förslag på något roligt tema får ni gärna krafsa ner något. :)
 
 

Dirty Paws

 
Dirty Paws - Of Monsters And Men
 
Sitter och mumsar på jordgubbspaj med vanlijvisp, ett helt okej sätt att spendera en måndagskväll. Har inte orkat sätta min fot utanför dörren idag utan bara tagit det lugnt. Tog några foton på min katt, bara för att hon är så galet söt och så passade det till låten jag ville länka. Den är riktigt fin så jag tycker att ni borde ge den en chans. ^^
 
Min bror har åkt uppåt landet för att tillbringa resten av veckan genom att vandra runt på ett fjäll, kommer kännas lite tomt utan honom. Men jag kommer inte heller vara hemma för på torsdag ska jag sticka upp till Dalarna. Det kommer bli supermysigt, ska passa på och fotografera den vackra omgivningen! Och jag kommer ha internet så bloggen kommer inte att stå tom! Men nu ska jag nog dra mig tillbaka, ha en bra kväll/natt!
 

Movement

 
Jag tar av de varma skorna. Fram skymtar mina nakna tår. Jag låter de sakta nudda det svala gräset och det pirrar i magen av lycka. Sommaren är här.
 
Idag har jag suttit ute och återigen njutit av vädret... Fint som sören alltså. Har dock inte sprungit barfota ute än, eller badat i havet, eller gjort ett smultronstrå. Måste allt hinna med det innan sommaren är slut.
 
En annan sak jag har bestämt mig för att hinna med är att baka en regnbågskaka. De dyker hela tiden upp på tumblr och we♥it så jag har blivit väldans nyfiken på hur de smakar. Dessutom låter det lite fint att säga att man mumsar på regnbågskaka, tycker jag i alla fall.
 
regnbågskram.
 

RSS 2.0